Släpp sargen! En podd om framtidens chef

Poyan Karimi & Isak Nordahl - Hemligheten bakom framgångsrik Employer branding

April 22, 2022

Skulle du boka ett hotell utan att först googla det? Visste du att 65 % av arbetssökande personer gör precis samma sak? Man googlar sin kommande arbetargivare. Därför är det klokt att vårda sitt rykte, inte bara genom en fint polerad karriärsida.

Employer Branding handlar om att attrahera, rekrytera och behålla talanger. Det är fler annonser där man söker rekryterare, än någonsin tidigare. 8 av 10 rekryter gör research på sin potentiella arbetsgivare och 86% av rekryter får en bättre bild av företagen, efter att ha sett omdömen.

Cecilia möter i dagens avsnitt Poyan Karimi och Isak Nordahl och de talar om att undvika att sminka grisen, se till att jobba inifrån och ut med ert varumärke! Ta reda på vad er specifika målgrupp verkligen går i gång på. Gissa inte! 

Poyan Karimi är grundare till Employer branding och rekryteringsföretaget Oddwork och medarbetarvideoplattformen Life Inside. Hans bolag hjälper företag som exempelvis Astra Zeneca, SEB, Electrolux och Saab med sin arbetsgivarvarumärkeskommunikation och Poyan är en flitigt anlitad föreläsare och expert inom rekrytering,employer branding och dagens talangmarknad.

Isak Nordahl är VD på Careereye. Careereye är en jobb- och karriärcommunity som hjälper människor att ta rätt karriärbeslut genom att ge möjlighet att utvärdera och jämföra arbetsgivare utifrån vad som är viktigt för dem när de väljer arbetsgivare.

In och lyssna!

Podbean App

Play this podcast on Podbean App